Delhaize TOP-Team wint zilver na een spannende finale!

Vandaag vond de finale plaats van de eerste editie de 'Flanders International Team Challenge, een internationaal turntornooi voor vrouwen in de Topsporthal in Gent. 

In de finale zagen we de 8 beste landenteams aan het werk. Deze werden samengesteld uit de beste junioren en senioren uit kwalificaties. Met het oog op de voorbereiding van het WK in Glasgow en de Olympische Spelen in Rio kozen toplanden als Brazilië, Duitsland en Frankrijk voor deze competitie. Door de unieke formule was dit een ideale gelegenheid om nieuw turntalent voor te stellen en ervaring op te doen in de aanloop van deze belangrijke competities. Het Belgische turnteam haalde mooi zilver na het team van Duitsland en voor Brazilië/Italië.


De wedstrijdformule tijdens deze finale liet geen ruimte voor fouten. Per team mochten 2 junioren en 2 senioren aantreden waarvan alle scores meetelden voor het eindresultaat. Het kwam er dus op aan de oefeningen te turnen met hoge moeilijkheid maar zonder grote fouten.  


De Belgische meisjes mochten op de vloer de spits afbijten en deden dit meteen met klasse. Met vier keurige oefeningen van Maeylisse, Lisa, Nina en Rune plaatsten ze zich op de 2de plaats na Duitsland. Ook op de volgende twee toestellen zouden de gymnasten deze plaats niet meer afgeven. Op de sprong mogen Gaelle, Julie, Rune en Maeylisse aan de slag. Het viertal toont dat ze de sprong: Yourchenko met volledige schroef onder de knie hebben en verzamelen scores tussen 13.550 en 13.700 punten, totaalscore 54.700 punten. Voor het derde toestel, de brug zijn de zenuwen wat gespannen. Gisteren ging het net op dit toestel minder vlot. Maar vandaag moet enkel Julie Meyers een paar tienden inboeten met een foutje dat ze prima weet te herstellen. Nina Derwael, winnaar van de juniorencompetitie, toonde ongetwijfeld de mooiste brugoefening van de competitie. De jury beloonde haar met een bijzonder hoge score van 14.600 punten. Het team houdt 1,3 punten voorsprong op het gemengde team Brazilië/Italië. Op het vierde toestel, de balk is het dus nagelbijten. Lisa start wat onzeker maar maar kan handhaven en scoort 13.550 punten. De opluchting is groot. Ook junior Julie Meyers kan een oefening afwerken zonder grote fouten. Nina mag als derde turnster aan de beurt maar in de acrobatische reeks (die ze gisteren zo mooi uitvoerde) loopt het mis. Ze gaat van het toestel maar kan toch nog rekenen op een score van 13.000 punten. Balkspecialiste Gaelle Mys, die gisteren een mindere dag had, weet met een foutloze oefening een schitterend tornooi voor de Belgische ploeg af te sluiten met een prima score van 13.850 punten.

Full review (English) 

Flanders International team Challenge -
Adobe Acrobat document 127.6 KB

Volgende landen zijn gekwalificeerd voor de finale

Vandaag stonden de kwalificaties van de junioren en senioren op het programma van de Flanders International Team Challenge. Volgende landen hebben zich geselecteerd voor de finale van morgen (31/05): 

 

 1. GER 431.300
 2. FRA 430.150
 3. BRA - ITA 429.000
 4. GBR 425.400
 5. BEL 423.750
 6. ESP 414.400
 7. NED 409.550
 8. IRL 371.900

(teamscore junioren + teamscore senioren)

 

De finale wordt geturnd door een nieuw team samengesteld van de beste junioren en senioren tijdens de kwalificaties. Brazilië en Italië waren slechts in 1 van beide categorieën vertegenwoordigd, door hun sterke prestaties mogen deze twee landen toch als 1 team aantreden in de  finale.

 

Voor België zullen volgende gymnasten in actie treden:


SENIOREN

 • Rune Hermans (Gym Haacht) - vloer, sprong, brug
 • Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth) - sprong, balk
 • Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) - brug
 • Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas) - vloer, balk

JUNIOREN

 • Maellyse Brassart (Gym Phenix) - vloer, sprong
 • Nina Derwael (TK Sta Paraat – P.H.H. Hasselt vzw) - vloer, brug, balk
 • Julie Meyers (TK Sta Paraat – P.H.H. Hasselt vzw) - sprong, brug, balk

Het Belgisch team start aan de vloer (daarna: sprong, brug en balk).

De werkvolgorde vind je terug in de rubriek downloads.

 

Delhaize TOP-team wordt 4de - Braziliaanse Flavia Saraiva wint allround competitie

Deze avond turnden de seniormeisjes hun kwalificatiewedstrijd op de Flanders International Team Challenge in Gent. Ze plaatsten zich na een mooie wedstrijd op de vierde plaats en zijn hiermee zeker van hun plaatsje voor de finale die morgen om 15.00 uur wordt geturnd. Brazilië plaatste zich na de kwalificaties vooraan in het klassement gevolgd door Duitsland en Frankrijk. 

 

De Belgische ploeg maakte niet zo'n sterke start aan het eerste toestel, de brug. Dorien Motten turnt aanvankelijk prima maar kon dit jammergenoeg niet tot het einde volhouden. Een val bij de afsprong kost haar punten. Gaelle Mys had het gisteren al moeilijk tijdens de podiumtraining en lijkt ook vandaag niet in beste vorm. Rune, Cindy en Lisa weten gelukkig de schade te beperken met mooie vluchtelemenenten en perfecte afsprongen. Ze halen 52,850 punten (resultaat van 4 beste scores van 5).Aan de balk mag Lisa de spits afbijten en ze doet dat goed, een oefening zonder vallen levert haar 13.450 punten op. Ook Rune weet een quasi foutloze balkoefening neer te zetten met ondermeer een acrobatische reeks van drie elementen! Ze krijgt 13.350 punten. Gaelle mag als derde turnster de balk op, en ja hoor, ze weet zich te herpakken. Ze blijft mooi op het toestel en turnt ook een perfecte acrobatische reeks van drie elementen (13.550 punten).
Ook Belgisch kampioene Cindy Vandenhole slaagt er in een vierde oefening zonder val te
turnen en krijgt hiervoor 12.700 punten. Voor nieuwkomer Hélia ligt er zo toch wat minder druk op de schouders. Ze turnt een prima oefening, enkel bij de rondat salto gaat het mis en moet ze van het toestel. Ze haalt 11.400 punten. 

 

Op de grond start Hélia met een mooie dubbel hoeksalto maar met pasje buiten (-0,1 punt) en een dubbele salto gehurkt met perfecte landing, ze eindigt netjes met dubbele schroefsalto (12.450 punten). Cindy haar oefening wordt gesmaakt door het publiek, mooie choreo (met dank aan choreografe Irina Shadrina). Ze scoort 13.350 punten. Ook Gaelle gaat in dezelfde lijn verder met mooie acrobatische reeksen (dubbel hoek, dubbel hurk, schroefreeks voorwaarts) (13.650 punten). Lisa en Rune weten de Belgische reeks aan de vloer mooi af te sluiten met 13.700 punten. Super! Ze halen in totaal 54,400 punten en doen het hiermee beter dan Frankrijk aan dit toestel.

Ook op de sprong kunnen we vier oefeningen zonder grote fouten tonen. Rune, Cindy, Gaelle en Lisa turnen een Yourtchenko met volledige schroef en Dorien voert een Tsjukahara met volledige schroef waarmee ze een mooie bijdrage (13.750) kan toevoegen aan de ploegenklassement. Met een totaalscore van 215.100 punten en een vierde plaats kunnen ze morgen met ambities voor het podium de arena in. Prima meisjes! We duimen voor jullie!

 

Individueel is het Rune die de hoogste allroundscore haalt. Met 54,650 punten (6de plaats) gaat ze Lisa (54,500 - 7de plaats), Cindy (51,650 - 23e) en Gaelle (51,050 - 25e) vooraf. Hélia en Dorien turnden elk 2 van de 4 toestellen en komen niet in aanmerking voor het allroundklassement. De allroundtitel wordt gewonnen door de Braziliaanse Flavia Saraiva. Zilver ging naar haar landgenote Rebeca Andrade, brons voor de Française Marinne Brevet.


Zondag 31 mei staat de finale op het programma. Hier zien we een mix van de beste junioren en senioren met ongetwijfeld gevestigde waarden en nieuwe gezichten die in de running zijn voor de ploegen van de Olympische Spelen in Rio. 

Review qualifications juniores

 

 

 

 

Lees alles over de kwalificaties en resultaten van de junioren in volgend verslag!

Read everything about the qualifications and results of the junior competition in this review!

Review juniores
Flanders International team Challenge Jr
Adobe Acrobat document 131.8 KB

Belgisch junioren team 4de - GOUD voor Nina Derwael!

Op de FIT-Challenge Artistieke Gymnastiek is zonet de juniorencompetitie afgelopen. Het Belgische meisjesteam haalde een 4de plaats na Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. In de individuele competitie toonde Nina Derwael zich de beste allroundturnster. Op de vier toestellen verzamelde ze een puntentotaal van 56.050 punten, ruim 1,300 punten meer dan de Duitse Tabea Alt. Brons was voor Maike Enderle (GER).

 

De punten voor het Belgische team werden bijeengeturnd door: Chloé Leblicq (La Nivelloise), Nina Derwael (TK Sta Paraat – P.H.H. Hasselt vzw), Axelle Klinckaert (GymMAX vzw), Julie Meyers (TK Sta Paraat – P.H.H. Hasselt vzw), Justine Sterckx (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Maellyse Brassart (Gym Phenix).

 

Het team moest het stellen zonder de gekwetste Senna Deriks (Groepgroep AS) en wist na balk, grond en sprong de derde positie (na Duitsland en Frankrijk) te handhaven. Op de brug liet het team een paar punten liggen wat hen op de valreep nog naar de vierde plaats verwees. Nina Derwael mocht op dit toestel als laatste turnster aan de beurt en wist met een superscore van 14.500 punten nog een en ander goed te maken. Het Belgische meisjes team behaalde een mooie vierde plaats na Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

 

Na afloop van de wedstrijd gaf Nina ons volgende reactie:

"Eigenlijk had ik dit resultaat niet verwacht omdat ik bij mijn grondoefening wel een foutje had gemaakt bij een gymnastisch deel. Gelukkig gaf mijn trainster Marjorie Heuls na afloop bemoedigende feedback wat mij zeker geholpen heeft om de andere twee toestellen zonder grote fouten af te werken. Ik ben zeer blij met deze medaille, de FIT-Challenge is een van de eerste grote internationale competities waar ik aan deelneem. Meteen mogen winnen en dan nog voor eigen publiek maakt mij uiteraard heel gelukkig. Dit resultaat geeft mij ook veel vertrouwen voor de EYOF binnen enkele weken in Georgië. Graag wil ik mijn ouders danken voor de steun en vooral mijn grootmoeder die nog geen enkele wedstrijd heeft gemist. Nu ga ik supporteren voor het seniorenteam, ik weet dat ze het kunnen!"

 

Proficiat Nina, we zijn ontzettend trots!

 

FIT-Challenge: review podiumtraining seniores

Dit weekend host België een nieuwe competitie: de Flanders International Team Challenge. Na de podiumtraining van de junioren turnden deze namiddag en avond ook de senioren.

 

 

De eerste subdivisie bestaat uit een team van Brazilië, Nederland, Oostenrijk en een samengestelde groep. Zoals verwacht laten de Brazilianen een zeer indrukwekkende indruk na op sprong en vloer. De Nederlandse meisjes turnden met veel vertrouwen aan brug en balk. Rebecca Andrade toonde veel kracht en een moeilijkheid in haar oefening. Flavia Saraiva bracht een mooie oefening aan de brug met veel controle en krachtige zwaaien.

 

Vervolgens was het de beurt aan de tweede subdivisie met Frankrijk, Noorwegen, Ierland en Spanje. De vloeroefening van de Spaanse meisjes was heel dynamisch en hun gelaatsuitdrukking toonde gedurende de heel oefening veel expressiviteit. Ze leken echter wat problemen te hebben op de brug, maar dit maakten ze goed op de balk. De Franse gymnasten turnden vol vertrouwen op de balk en brug. Verder turnden ze een succesvolle acrobatische reeks op vloer tijdens de opwarming. Achteraf hebben ze enkel hun choreografie geturnd.

Ierland toonde een mooie oefening op vloer en sprong. Na een bewogen opwarming aan de brug, wisten de gymnasten toch nog een zuivere oefening te turnen.

 

 

Tijdens de laatste subdivisie zagen we de Duitse en Belgische gymnasten aan het werk. Ook Groot-Brittannië zou normaal trainen, maar door problemen met hun vlucht hebben ze de training niet meer gehaald. Duitsland was zeer indrukwekkend op vloer, op Pauline Schafer na, turnden alle gymnasten een zuivere oefening. Net als vele andere landen leken ze vol zelfvertrouwen te turnen en toonden ze mooie oefeningen. Ze sloten hun training af aan de brug, een toestel waar ze normaal gezien een van de betere zijn. Ook nu was dat niet anders. 

 

België startte aan de brug. Gaelle Mys had wat moeite, maar ze wist zich te herpakken. De andere teamleden (Dorien Motten, Lisa Verschueren, Rune Hermans, Julie Croket en Cindy Vandenhole) turnden een mooie oefening. Op de balk sprongen vooral Rune Hermans en Julie Croket in het oog. Niemand leek grote problemen te hebben en ze turnden zelfzeker. Op vloer toonden onze gymnasten veel expressiviteit en een mooie acrobatische reeks. Veelbelovend voor de kwalificatieronde van morgen!

 

 

 

 

 

Met dank aan Florence Lestienne (persteam FIT-Challenge)

This weekend, Belgium is hosting a brand new international competition called the Flanders International team Challenge. After the first session of podium training for the seniors, let’s move on to the senior gymnasts!

 

The first subdivision gathers teams from Brazil, the Netherlands and Austria as well as a mixed group. As expected, Brazil was really impressive on balance beam and floor exercise, showing great tumbling passes and difficulty. The Dutch girls, after a good bars rotation, seemed really confident on balance beam where Rebecca Andrade showed all her difficulties and power. The tiny Flavia Saraiva showed good control and swings on bars.

 

The Dutch girls were clean and polished on balance beam and floor, showed great lines, combinations, jumps and passes. The mixed group, composed by Charlotte Sullivan and Courtney McGregor from New Zealand and Anzhella Abdullayeva and Mariia Smirnova from Azerbaijan did some good vaults and seemed to have fun on the field of play.

 

The second subdivision featured teams from France, Norway, Ireland and Spain. Spanish girls were very dynamic on floor exercise and showed expressivity throughout their routines. They seemed to have some problems on the uneven bars but recovered well on balance beam.


France’s gymnasts looked sharp and very confident on balance beam, after what was an all in all good bars rotation. On floor, the team successfully landed their tumbling passes during the warm up but decided to just do the choreography after that.

Ireland’s team showed good execution on floor and vault. After a shaky warm-up on bars, the gymnasts managed to pull out full and clean routines.

 

On the last subdivision, we could see gymnasts from Germany and Belgium. Great Britain was scheduled to train but missed their flight yesterday. They landed in Belgium this afternoon but it was too late for them to come and have a chance to train on the competition apparatuses.

Germany impressed on floor where, except for Pauline Schafer, gymnasts performed full and clean routines. They also looked confident on beam, showing great routines. They finished their podium training on bars, an event that is well known to be one of Germany’s best apparatus. And we have to say they looked really impressive, delivering clean routines and showing great lines.

 

Belgium started on bars where Gaelle Mys had some troubles but managed to recover well. All the other team members performed good routines. On balance beam, Rune Hermans and Julie Croket impressed with steady routines. None of the girls seemed to have problems and were all looking very confident. On floor all the gymnasts showed a lot of expressivity throughout their floor routines. The tumbling passes looked clean and controlled. This is promising for tomorrow’s qualifications round!

 


FIT-Challenge: review podiumtraining juniores

Dit weekend host België een gloednieuwe internationale teamcompetitie: de Flanders International Team Challenge.

Deze morgen stond de podiumtraining van de junioren op het programma. Voor velen onder hen, is deze competitie hun eerste internationale ervaring en dé ideale aangelegenheid om het op te nemen tegen enkele van de beste gymnastieklanden ter wereld.

 

 

In de eerste subdivisie zagen we gymnasten van Turkije, Ierland en Frankrijk. Ook Groot-Brittannië was ingepland in deze eerste subdivisie, maar door de recente problemen in Brussels Airport, werd hun vlucht gecanceld. Het was spannend, maar ze hebben het gehaald! We zien hen morgen wel tijdens de kwalificatie-wedstrijden.


 

Vervolgens waren Nederland, Duitsland en Italië aan beurt. Italië kende enige problemen aan brug en balk, maar niets om zich grote zorgen over te maken. Na enkele herhalingen leken ze alvast tevreden met hun prestatie. Duitsland en Nederland turnden zich vol vertrouwen doorheen de podiumtraining. Het wordt uitkijken naar de brugoefening van Tabea Alt en de balkoefening van Marieke van Egmond.

 

In de laatste subdivisie trainden de gymnasten van Spanje, Zweden, Noorwegen en België. Team België toonde hoopvolle oefeningen zowel  op balk als vloer. Ook Spanje toonde enkele sterke grondoefeningen. Noorwegen leek wat moeite te hebben aan brug, maar slaagde er uiteindelijk wel in volledige routines te brengen. 

 

De Belgische meisjes startten op de balk. Julie Meyers verloor eventjes haar evenwicht, maar de andere gymnasten deden het erg goed. Vooral de oefening van Belgisch Kampioene Nina Derwael trok de aandacht. 

 

We wensen de Nina Derwael, Axelle Klinkaert,Julie Meyers en Justine Sterckx veel succes morgen bij de kwalificaties!

 

 

Go Team Belgium! 

 

This weekend, Belgium is hosting a brand new international competition: the Flanders International team Challenge.

This morning was dedicated to podium training for junior gymnasts. For most of them, this competition is their first international assignment. This is a great opportunity for them to compete against some of the best nations from all over the world.


On the first subdivision, gymnasts from Turkey, Ireland and France took over the field of play. Great Britain was scheduled to train along those nations but their flight was cancelled yesterday. They are currently trying to reach Belgium. France’s gymnasts, led by Marine Boyer, were impressive on bars. Turkey and Ireland showed clean routines with no particular issues.


Next were the teams from the Netherlands, Germany and Italy. Italy had some troubles on beam and bars but nothing too serious. After some repetitions, they seemed pleased and happy with their performances. Germany and the Netherlands looked particularly clean and confident throughout the all podium training session. They showed great and complicated routines. Tabea Alt was beautiful on bars while the little Marieke van Egmond had a particularly strong routine on balance beam.


On the final subdivision, gymnasts from Spain, Sweden, Norway and Belgium trained on podium.

Team Belgium looked clean and confident on both balance beam and floor exercise while Spain showed control on floor exercise. Norway seemed to struggle a little bit on bars but managed to perform full routines.

 

Belgian girls started on balance beam. Julie Meyers had some issues but the rest of the team looked great, especially Nina Derwael, Belgian champion. On floor, all the gymnasts performed cleanly and did full routine, except for Axelle Klinkaert who didn’t perform her tumbling passes. They finished their podium training on bars where they seemed confident and strong.


Go Team Belgium!


Cryo-Human: partner of the Flanders International Team Challenge!

Cryo-Human is een groothandel in koelsystemen die al 17 jaar wereldwijd een goede reputatie genieten in de topsport- en revalidatiewereld. Tijdens de FIT-Challenge voorziet Cryo-Human achter de schermen een servicestand waar alle gymnasten gratis gebruik kunnen maken van hun toestel, dus van hun koude therapie!

 


Cryo-Human speelt een belangrijke rol bij orthopedische operaties, het herstel van acute blessures, het behandelen van chronische letsels en de pre- en postcooling bij trainingen en wedstrijden om optimaal te presteren en/of te herstellen. Kortom: de sporter ondervindt minder ontsteking en zwelling, heeft minder pijn en zal sneller herstellen of terug kunnen trainen. De behandeling is veilig, comfortabel en bewezen effectief voor de geblesseerde sporter!

Cryo-Human researches and develops effective treatments to guide the natural recovery capacity of the human body after traumas, by applying controlled local thermodynamic energy exchange. During the podium training and qualifications a representative of ‘Cryo-Human’ will be present at the FIT-Challenge to introduce ‘cold therapy’ to the different delegations.


Cryo Human treatments focus on sports rehabilitation, orthopedics, traumatology and pain management. They combine pioneering and medical research with their treatments. The treatments are prescription treatments that are user friendly, safe, result in less pain and swelling, less use of pain medication, faster recovery, and shorter hospitalization.


De ambities van het Delhaize TOP-team

De Flanders International Team Challenge is voor de nationale meisjesploeg een ideale voorbereiding op het WK dat van 23 oktober tot en met 1 november 2015 plaatsvindt in Glasgow (GBR). Op dit WK moeten de meisjes zich bij de Top-16 kunnen plaatsen willen ze aanspraak maken op een teamselectie voor de Olympische Spelen 2016 in Rio.


Goed vier maanden voor het WK krijgen ze de kans zich te meten met hun concurrenten. Bij de senioren zien we 13 landen in competitie waarvan het Delhaize TOP-team Groot-Brittannië, Italië, Duitsland en Nederland op het WK moest laten voorgaan. We zijn uiteraard benieuwd of ze er in slagen een of meerdere van deze toplanden achter zich te houden.Deelnemende landen FIT-Challenge met hun resultaten van het WK 2014 

(land, plaats, behaalde punten)


GBR

ITA

GER

NED

BEL

FRA

ESP

BRA

SWE

AUT

AZE

NZL

IRL

4

5

9

10

11

13

15

16

21

22

20

30

32

224.596

222.459

216.969

214.662

214.402

214.062

211.727

211.621

207.111

206.429

196.328

187.445

195.063

Op zaterdag worden de kwalificatiewedstrijden (junioren en senioren) geturnd. Op zondag zien we de beste junioren en senioren terug in de teamfinale. Een unieke formule die de juniorgymnasten (die in 2016 kunnen deel uit maken van de Olympische ploeg) de kans te geven een voorafgaande teamwedstrijd te turnen op een podium. 


Competitieformule finale:

10/4/4 = 10 gymnasten (5 junioren en 5 senioren) mogen deel uit maken van een team, 4 gymnasten (2 junioren en 2 senioren) turnen per toestel, de 4 resultaten worden in aanmerking genomen voor het eindresultaat.

Naast de Belgische toppers zien we uiteraard heelwat buitenlandse topgymnasten aan het werk en stellen de landen voor het eerst hun nieuwe lichting gymnasten voor. Ongetwijfeld de moeite om naar Gent af te zakken! De Belgische turnsters rekenen alvast op jullie massale aanwezigheid!De selectie bestaat uit:


Delhaize TOP-Team Meisjes (senioren)

 • Julie Croket (GymMAX vzw)
 • Rune Hermans (Gym Haacht)
 • Dorien Motten (Turnkring Bilzen vzw)
 • Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth)
 • Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe)
 • Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas)


Junioren

 • Senna Deriks (Gymgroep AS)
 • Nina Derwael (TK Sta Paraat – P.H.H. Hasselt vzw)
 • Axelle Klinckaert (GymMAX vzw)
 • Julie Meyers (TK Sta Paraat – P.H.H. Hasselt vzw)
 • Justine Sterckx (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw)
 • Maellyse Brassart (FfG)

FIT-Challenge: definitief programma

Nog een paar dagen en het is zover: tijd voor de Flanders International Team Challenge!

Van donderdag 28 mei tot zondag 31 mei ontvangen we verschillende grote top-landen in onze Gentse Topsporthal, die er gaan deelnemen aan dit gloednieuwe Gymnastiekvent!


Om jullie favoriete gymnasten zeker niet te missen tijdens de kwalificaties of finale sommen we hieronder het definitieve programma nog even voor jullie op! We rekenen op jullie talrijke aanwezigheid om samen met onze de Belgische Gymnasten naar de overwinning te supporteren!


Tot dan!


Zaterdag 30.05.2015

Kwalificatie Junioren - Senioren

Zondag 31.05.2015

Team Competitie Jeugd

Finale Junioren - Senioren

Belgische deelnemers bekend:

Vrijdag 15 mei, vond in de Topsporthal Vlaanderen (Gent) de selectietest voor de FIT-Challenge plaats. De Flanders International Team Challenge is de internationale teamcompetitie Artistieke Gymnastiek Dames die zal plaatsvinden op 30 en 31 mei 2015. 

Voor deze competitie hebben senioren, junioren en jongeren uit 15 verschillende landen present getekend, waaronder ook 31 Belgische topgymnasten. Hieronder vind je de lijst met de Junior/Senior gymnasten die door De Koninklijke Belgische Turnbond (K.B.T.) werden geselecteerd: 


Delhaize TOP-Team Meisjes (senioren)

 • Julie Croket (GymMAX vzw)
 • Rune Hermans (Gym Haacht)
 • Dorien Motten (Turnkring Bilzen vzw)
 • Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth)
 • Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe)
 • Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas)

Junioren

 • Senna Deriks (Gymgroep AS)
 • Nina Derwael (TK Sta Paraat – P.H.H. Hasselt vzw)
 • Axelle Klinckaert (GymMAX vzw)
 • Julie Meyers (TK Sta Paraat – P.H.H. Hasselt vzw)
 • Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis Waas vzw)
 • Maellyse Brassart (FfG)

Promospot: Kom supporteren op de FIT-Challenge! 

Lottrekking FIT-Challenge onlineWoensdag 22 april stond de lottrekking voor de Flanders International Team Challenge op het programma.

Op die dag werd de wedstrijdvolgorde van de landen via lottrekking bepaald. Zowel in de Jongeren-, Junioren- en Seniorencompetitie weten we welke land in welke subdivisie zal aantreden en wanneer aan welk toestel in actie komt. 


Binnenkort kunnen we jullie eveneens de namen bekendmaken van het deelnemersveld, spannend!

Protocolmeisjes voor de FIT-Challenge gezocht!

De GymnastiekFederatie Vlaanderen organiseert op 30 en 31 mei een uniek gymnastiekevent in de Topsporthal van Gent: de Flanders International Team Challenge'. Op deze nieuwe internationale teamcompetitie verwelkomen we de juniores en seniores uit 15 verschillende toplanden. Uiteraard zijn ook de beste Belgische gymnasten van de partij op deze competitie. Daarnaast vindt er ook een internationaal jongerentornooi plaats voor beloftevolle gymnasten.

Kortom niet te missen!


Voor de organisatie van dit event zijn we nog op zoek naar enkele vrijwilligers, meer specifiek protocolmeisjes. Als protocolmeisje sta je in voor de begeleiding van de gymnasten naar hun toestel op het competitieplateau en ben je de helpende hand tijdens de prijsuitreikingen. Ben je 10 jaar of ouder? Wil je de Flanders International Team Challenge' achter de schermen beleven en zo de beste gymnasten van de wereld zelf ontmoeten?

Aarzel dan niet en neem snel contact op (delphinegosseye(@)gymfed.be)!

Hopelijk tot op de FIT-Challenge!

Win een duo-ticket voor de FIT-Challenge!

Weet je niet wat doen tijdens de vakantie? 

 

Wil je graag komen kijken en supporteren tijdens de FIT-Challenge voor de meisjes van het Delhaize TOP-Team? 

 

Misschien ben jij wel één van de gelukkigen die volledig GRATIS de FIT-Challenge kan bijwonen. Wat moet je hiervoor doen? Maak een spandoek, neem er een leuke foto van en post deze op onze Facebookpagina met de hashtag #FITC2015. De wedstrijd loopt tot 18 mei, 18 uur. De drie tofste foto’s worden op 20 mei beloond met een gratis duoticket voor zaterdag 30 mei. 

 

De FIT-Challenge vindt plaats op 30 en 31 mei in de Topsporthal te Gent en er nemen maar liefst 16 verschillende landen deel!


Het wedstrijdreglement kan je hieronder terugvinden.

 

Wedstrijdreglement.pdf
Adobe Acrobat document 248.5 KB

Wat vinden jullie van de affiche? 

© 2014 GymFed • Zuiderlaan 13, BE-9000 Ghent • +32 9 243 12 00 • info@gymfed.be • www.GymFed.be